home knop vw knop kk knop ht knop  


 HET KLETSKOPJE

 

 

 

Het kletskopje is een kop en schotel die in de lucht is opgehangen, het lepeltje hangt aan een draadje in het kopje, en kan zo door de wind tegen de randen van het kopje kletsen.
       


. ..

 

 
Het Kletskopje is gebaseerd op de traditionele kop & schotel die door ons aller- oma´s gebruikt worden. Deze kop en schotel gaat gepaard met het beeld van oma´s met bloemetjes schorten, kanten tafelkleedjes en zware donkere houten meubelen. Dit kopje is een beeld van een traditioneel burgerlijk gebruik.
De kopjes zijn vaak voorzien van een bloemmotief en / of gouden versieringen. Zodra men twee van deze kop en schotels ziet staan op een tafel kan men er al een tweetal kwebbelende oma´s bij denken die driftig roeren in hun kopjes thee of koffie.


Dit is het beeld dat ik wilde scheppen met Het Kletskopje. Een traditioneel kop en schoteltje dat zo is bevestigd dat het in de lucht opgehangen kan worden en het lepeltje er los in hangt zodat het door de wind tot bewegen wordt gebracht en zo eeuwig door kan kletsen, soms rustig met af en toe een ´ting´ en soms driftig als er ernstig geroddeld dient te worden, afhankelijk uiteraard van het weer.

   

De kop en schotel zijn beiden voorzien van een gaatje in het midden zodat regenwater dat in het kopje komt ook weer weg kan lopen. De multomapring waarmee je het kletskopje kunt ophangen kan open en dicht zodat je creatief om kunt gaan met waar je je Kletskopje wil ophangen.

Dit is een product ontworpen, bedacht en gemaakt door Hilke Zoontjens ©

    kopje3

kopjes6